Výlet na Vranov – 8. ledna 2016

Výlet na Vranov byl naplánován na pátek 8. ledna. Několik dní před tímto termínem bylo nevlídné, mlhavé počasí a tak jsem s obavou sledovala předpověď počasí, abych se mohla rozhodnout, zda trasu k Vranovu projdeme pěšky, nebo se až na místo odvezeme autobusem.

V pátek ráno se objevilo sluníčko a tak na srazu v Králově Poli se sešlo 13 členů Klubu Diana včetně manželů Špačkových z Dobré Vody, aby se všichni společně vydali navštívit poutní kostel na Vranově.

Od autobusové zastávky v Útěchově jsme se vydali zasněženou lesní cestou k cíli našeho výletu. Sluncem prozářený les nás okouzlil. Poprašek sněhu naznačoval, že možná již přichází zima se všemi svými kouzly. V družném hovoru podle svých fyzických schopností
jsme kráčeli krásným lesem až na Vranov. Ti rychlejší před kostelem počkali na nás pomalejší a pak společně jsme vstoupili do poutního nádherného kostela.

Samozřejmě jsme ihned směřovali k betlému, kde jsme si nechali zahrát vánoční písně a nechali si rozsvěcovat jednotlivé části betlému. V tichosti každý z nás jistě zavzpomínal na právě prožité období nejkrásnějších svátků v roce, Vánoc. Po prohlídce kostela jsme se rozhodli zastavit se v místní restauraci. Někteří si objednali kompletní oběd, někteří se zahřáli teplou polévkou či kávou.

Po vydatném odpočinku se převážná většina zúčastněných výletníků rozhodla jít zpátky pěšky až do Útěchova. Jen čtyři využili odjezd do Brna autobusem.

Náš první výlet se vydařil. Byli jsme spokojeni, že jsme využili hezkého počasí k procházce lesnatým okolím našeho města.