Klub Diana – Český den proti rakovině – 11. 5. 2016

V tomto roce jsme se rozhodli, že si objednáme stejný počet kytiček jako v loňském roce.

Přihlásilo se 31 členů Klubu Diana, kteří se aktivně zapojili do sbírky ČDPR. Také jsme se domluvili s vedením Gymnázia Matyáše Lercha v Brně a vedení školy uvolnilo 27 studentů, kteří s členkami naší organizace oslovovali kolemjdoucí občany a nabízeli kytičky a letáčky o prevenci rakoviny.

Naše členky během celého dne působily nejen ve středu Brna, ale zavítaly i do okolních brněnských čtvrtí, aby i občané těchto částí mohli finančně přispět na dobrou věc.

Dvě členky, jako každý rok, se vydaly do podniku Norgren, kde bylo s vedením firmy dohodnuto, že umožní svým zaměstnancům zakoupení květinky měsíčku lékařského a tak i oni podpoří aktivity LPR Praha.

Celkem jsme nabídli 4 949 kytiček a rozdali stejný počet letáčků o prevenci rakoviny. Letáčky jsou tématicky zaměřeny na rakovinu prsů u žen i u mužů. V ČR ročně onemocní touto diagnózou přes 7 000 žen, ale díky celostátnímu screeningu se už daří zachytit 77% nádorů prsu v raném, dobře léčitelném stadiu. Díky této sbírce jsme mnoha lidem připomněli, jak mají pečovat o své zdraví a na účet LPR Praha jsme za Klub Diana odeslali 120 093 Kč + 3,01 EUR.

Naši další členové, manželé Špačkovi z Dobré Vody, si každoročně sami zajišťují prodej kytiček ve svém regionu a okolí. Nejen oni sami nabízeli kytičky a letáčky, ale oslovili MAS Horní Pomoraví o.p.s. Hanušovice, Gymnázium Velké Meziříčí, ZŠ a MŠ Jimramov a Pionýrskou skupinu Boskovice, aby svůj finanční zisk ze sbírky věnovali Klubu Diana. Členové z těchto organizací nabídli celkem 2 160 kytiček a letáčků o prevenci a na účet LPR Praha zaslali 50 524 Kč.

Klub Diana se spolupracujícími organizacemi na účet LPR Praha zaslal 170 617 Kč + 3,01 EUR. Z této částky 30% bude z LPR Praha posláno na účet Klubu Diana. Takto získané finanční prostředky budou využity na činnost a akce pro členy našeho spolku.

Děkuji všem členům, studentům a spolupracujícím organizacím, kteří se aktivně zapojili do letošní akce ČDPR 2016. Svým úsilím podpořili činnost a aktivity nejen našeho Klubu Diana, ale i akce Ligy proti rakovině Praha.