Zájezd do Zlína a ZOO Lešná – úterý 30. května 2017

Letošní zájezd směřoval do Zlínského kraje a sice jsme navštívili ZOO Lešná a prohlédli si samotné město Zlín. Kvůli návštěvě zlínského muzea jsme nejdříve absolvovali prohlídku ZOO a někteří účastníci i zámek Lešná. Bylo nás celkem 41, včetně 8-mi turistů. Ti zdatnější pohodlně stihli projít celou zahradu a shlédnout všechna přítomná zvířata, dokonce se i stavit na oběd v jedné z několika restaurací v areálu. Ti méně zdatní mohli využít místní vláček.

Odpoledne jsme se přesunuli do města Zlína, kde nás již očekávala kolegyně turistka z KČT, která se ujala funkce průvodkyně a zavedla nás na nejzajímavější místa, hlavně do Kulturního centra, kde zrovna probíhal dětský filmový festival.

Po asi hodinové procházce rozehřátým centrem města jsme dorazili k muzeu, kde jsme se rozdělili do dvou skupin. Jedna si s průvodkyní prohlédla expozici města, hlavně historii výroby obuvi a druhá se svezla ve výtahu továrníka Bati na zlínský mrakodrap, odkud byl krásný pohled na krajské město. Pak se skupiny vyměnily.

Počasí nám přálo až moc, ale i přes překonávání vyšší teploty se zájezd vydařil a účastníkům se velmi líbil a těší se již na zájezd v příštím roce.