Rekondice na Vysočine v Resortu Sněžné v termínu 6. – 10. 9. 2020

Plánované rekondiční pobyty v r. 2020 pro členy Klubu Diana nebylo možné od března uskutečnit z důvodu výskytu nákazy Covidem  19. 

Po prázdninové přestávce a celkovém zklidnění situace v ČR se rozhodl výbor Klubu Diana uspořádat 5 denní pobyt na Vysočině v resortu Sněžné náhradou za zrušené plánované pobyty v Lednici a Berouně. Pobytu se zúčastnilo 18 členů Klubu Diana. 

Areál Resortu  je přebudován z bývalého tábora továrny Adast v moderním stylu, který poskytuje rekreantům ubytování a stravu na úrovni požadavků dnešní doby. 

Počasí nám také přálo a tak jsme si každý den užívali darů  Vysočiny. Naše turistické výlety byly podnikány dle kondice našich členek . Navštívili jsme Buchtův Kopec, areál Podlesí, Blatiny s kavárnou a pražírnou kávy u Hofrů, Mílovský rybník a ti zdatnější se vypravili na skalní útvary – Devět skal, Dráteník, Čtyři palice a další zajímavé lokality. Na našich cestách jsme byli nadšeni výskytem hub a jejich sběr nám splnil naše přání -“ ať rostou“.  

V městečku Sněžném jsme navštívili místní zajímavosti – Muzeum obrazů Vysočiny místních malířů, zahradu s bonsajemi a prožili příjemné chvíle v místní cukrárně.

  Velký dík patří personálu Resortu  za přátelské prostředí, ochotné jednání a výbornou stravu.

Pět dnů pobytu nám uteklo jako voda a domů jsme odjížděli plni zážitků, posíleni pobytem  v krásné a čisté  přírodě. Doufáme, že příští rok nám podmínky v naší zemi dovolí uskutečnit další rekondice, které jsou v našem věku po prožitých zdravotních problémech balzámem pro naše těla i duši. 

Zapsala vedoucí pobytu     Míla GruberováAreál Resortu  je