Zájezd H o l e š o v

V úterý 17.5.2022 se uskutečnil postkovidový zájezd do Holešova. Na osvědčeném místě a v osvědčeném čase jsme se nalodili do autobusu firmy Rozsíval. Z Brna jsme vyrazili po dálnici č. 1 směr Kroměříž. Po necelé hodince jsme přijeli do Holešova, kde nás již očekával známý Dáši Zicháčkové – členky Klubu Diana. Posloužil nám coby výtečný průvodce po památkách města.
Zájezdu se zúčastnila necelá čtyřicítka účastníků, z toho 11 turistů z přátelského KTL.
S průvodcem panem Bartoškem,který byl velmi fundovaný, jsme nejdříve zavítali do zámku a pak do několika hlavně církevních památek. Neopoměl nám zajímavě něco říci i o historii Holešova.
Nakonec nás předal do péče průvodci židovské synagogy. Než se s námi rozloučil, doporučil nám výbornou samooblužnou jídelnu na oběd. I výklad v synagoze byl pozoruhodný. Škoda, že jsme kvůli dešti nemohli ještě navštívit židovský hřbitov.
Odpolední překvapení nás zavedlo do Rymic, kde jsme navštívili skanzen hanáckých obydlí a větrný mlýn. Pro vydatný déšť jsme neuskutečnili turistickou část zájezdu a vrátili se předčasně do Brna. I tak byl zájezd kladně hodnocen.
Zpracoval a vedl Pavel Rabušic