Rekondiční pobyt v lázních Karlova Studánka – 10. – 17. 9. 2016

O podzimní rekondiční pobyt členů klubu Diana byl velký zájem a tak se ho zúčastnil rekordní počet 34 osob. Plán pobytu a program na jednotlivé dny byl předběžně připraven a tak jen záleželo na tom, jaké bude počasí, abychom si krásné přírody Jeseníků a lázní v pohodě užili.

A počasí nám opravdu přálo, byl krásný, slunečný, téměř letní týden. Denně jsme vyráželi na výlety – Ovčárna, Praděd, Barborka, údolí Bílé Opavy, Rolandův kámen, Vrbno pod Pradědem,  a samozřejmě jsme obešli všechny lázeňské okruhy. Někteří zdatnější turisté vyšli i na Petrovy kameny, – Malý Kotel, Švýcárnu, Malý Děd, údolím střední Opavy. Prostě každý z účastníků pobytu si trasy výletů přizpůsobil své kondici.
V průběhu pobytu jsme využili i možnosti plavání v bazénu, pobyt v solné jeskyni a léčebných koupelí.

Všichni jsme si rovněž užívali lázeňského prostředí, kde lavičky lákaly k posezení, cukrárničky k pohoštění a klid a zdravé ovzduší k načerpání energie do dalších dnů. A samozřejmě – pitný režim, minerální prameny nás v horkých dnech osvěžily a dodaly našemu tělu potřebné  minerály.
K naší pohodě přispěla i akce v první den našeho pobytu, kdy lázněmi projížděla historická vozidla a tak jsme se na chvíli vrátili do starých časů.

Tento krásný týdenní pobyt byl umocněn příjemným ubytováním v hotelu Džbán, v samém centru Karlovy Studánky. Domácí prostředí s velmi ochotným a vstřícným majitelem, který se snažil splnit všechny naše požadavky, tak abychom byli spokojeni. Útulné a čisté pokoje, milý a ochotný personál hotelu a  výborné stravování nám po celý týden dávalo pocit klidu a pohody, což jsme si náležitě užívali.
Zpestřením našeho pobytu byly i taneční večery v hotelu, kdy pan vedoucí osobně hrál a zpíval známé písničky. A tak si naše děvčata skočila také do kolečka.

Nelze popsat všechny zážitky, co vše jsme za ten týden viděli, co jsme zvládli, co vše jsme si odnesli ve svých vzpomínkách domů . Jisté však je, že tento rekondiční pobyt byl  – podle mého názoru – jedním z těch nejlepších za poslední období. A důležité je, že přispěl k načerpání nových sil, k upevnění zdraví a psychiky všech účastníků.
 
Díky počasí za to, že nám přálo, díky přírodě, že nás nabíjela energií a díky všem, kteří se starali o naše žaludky a dobrou náladu a díky Klubu Diana, že pro nás tento týdenní pobyt připravil.