Rekondiční pobyt Kutná Hora – 18. 6. – 22. 6. 2018

O účast členů klubu Diana na pobyt v Kutné Hoře byl již od počátku velký zájem. Je to pochopitelné, protože toto město a jeho památky je zapsáno od roku 1995 do seznamu světového a kulturního dědictví. Celkem se zůčastnilo 31 členů Klubu Diana.

Během pobytu Jsme si prohlédli Chrám sv. Barbory, Katedrálu nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedleci, Hřbitovní kostel Všech svatých – Kostnici, Vlašský dvůr, Muzeum stříbra a doly, kde se stříbro v minulosti těžilo a další památky ve městě.

Velkým zážitkem pro nás byla návštěva stříbrných dolů, kde jsme obdrželi pláště, helmy a čelovky, neboť prohlídka byla v podzemních, velmi úzkých prostorách.

Velké množství restaurací a cukrárny ve městě nám ve volném čase nám poskytly občerstvení a odpočinek mezi jednotlivými návštěvami historických památek. Protože bylo velmi teplo, tak turistických vycházek se zúčastnili jen někteří členové a vyšli na rozhlednu nad městem, nebo se vydali naučnou stezkou v okolí města.
S ubytováním v hotelu Kréta jsme byli spokojeni, renovované a prostorné pokoje nám skýtaly veškeré pohodlí.

Stravování formou polopenze bylo rovněž na velmi dobré úrovni a celkovou spokojenost nám umocnil ochotný a vstřícný personál. Vedení hotelu nám vycházelo maximálně vstříc, za což velmi děkujeme paní vedoucí.

Celkový pobyt byl všemi hodnocen velmi kladně, z Kutné Hory jsme odjížděli plni nových zážitků a poznání tohoto města, tak bohatého kulturními památkami, kterým je věnována náležitá péče.

Za uspořádání pobytu, jeho organizaci a celý průběh poděkovali všichni při závěrečném posezení výboru Klubu Diana a věnovali vzpomínku naší předsedkyni Evě Najvarové, která se bohužel pobytu nedočkala a velmi nám všem chybí.