Ozdravný pobyt v Pardubicích 24.6. – 28. 6. 2019

Do Pardubic nás odjelo 25 členů Klubu Diana a přátel. Byli jsme ubytováni v Hotelu Kristl, kde nás ubytovali již dopoledne a my jsme se mohli jít projít po Pardubicích. Večer nás navštívila paní Alena Nováková , která vede klub KON Pardubice a měla pro nás veliké překvapení, protože nás všechny pozvala na plavbu lodí po Labi, kde oslaví se svým klubem 25. výročí jejich založení. Proplouvali jsme zdymadlem a po cestě obdivovali hrad na Kunětické hoře.
Ve středu jsme jeli místní dopravou do lázní Bohdaneč, kde jsme se prošli krásným parkem, prohlédli si lázeňský pavilon od architekta Gočára , zašli si na náměstí do cukrárny na zmrzlinu a prohlédli si další části lázní.
Ve čtvrtek jsme odjeli autobusem do Slatiňan, kde jsme si prohlédli zámek a šli se podívat k výběhu na koně z místního hřebčína, a kolem vody se vrátili zpět k autobusu. Někteří z nás ještěpři zpáteční cestě navštívili město Chrudim.
V pátek jsme do 10 hod. měli opustit pokoje a šli se naposled projít po Pardubicích. Prošli si zámek a přilehlý park a odpoledne jsme odjeli zpět do Brna. Pobyt se nám líbil i když v 30 – 34 stupňových vedrech to bylo občas náročné.

                                                 Zapsala :    Vlahová Zdeňka