Rekondiční pobyt Frýdlant nad Ostravicí 7.9. – 14.9. 2019

Rekondičního pobytu se zúčastnilo 25 členů Klubu Diana. 7. 9. jsme přijeli do Nové Dědiny, která leží v oblasti pod Lysou horou a kde jsme byli ubytováni. Penzion Šance je umístěn v klidném prostředí, asi 2 km od vlakové stanice.

U vlaku nás čekala vedoucí z penzionu, která nám odvezla zavazadla a my jsme se vydali pěšky. Tuto cestu jsme v průběhu pobytu absolvovali několikrát, protože jsme z nádražíčka vyjížděli na plánované poznávání okolí.

Penzion byl staršího data, ale čisté a prostorné pokoje nám poskytly příjemný pobyt.

Vstřícné a ochotné jednání vedoucí a personálu včetně chutné stravy bylo námi hodnoceno velmi kladně .

V průběhu pobytu jsme navštívili Novou Ves, zastavili jsme se ve sportovním areálu, kde jsme se schovali před deštěm a občerstvili v pěkné restauraci. Ve Frýdku Místku jsme navštívili zámek a prohlédli si náměstí a historické jádro města. V cukrárně jsme se posílili dobrou kávou a zákusky.

V týdnu našeho pobytu zde probíhal 12. ročník potovní výstavy Ligy proti rakovině „Každý svého zdraví strůjcem“, několik členů Klubu Diana tuto výstavu navštívilo, a využilo nabídky vyšetření základních tělesných ukazatelů a dermatologické poradny.

Naše další vycházky směřovaly k poznávání okolí – vydali jsme se do Sepetné, na Borovou k Satinským vodopádům. Kolem řeky Ostravice jsme došli do srubu Petra Bezruče, kde nás čekal pan průvodce. Výklad o životě Petra Bezruče byl velmi zajímavý a zasvěcující. V městečku Ostravice jsme si v muzeu prohlédli dřevěné sochy zvířat.

Poslední den pobytu jsme navštívili Frýdlant nad Ostravicí, kterýse nachází pod Lysou horou. Na přehradu Šance,která leží na řece Ostravici, však dojeli jen někteří účastníci pobytu.

Z rekondice jsme odjížděli spokojeni z krásné přírody a pěkných zážitků v Moravskoslezském kraji.

Zapsala: Jana Culková