Výtvarná dílna v roce 2019

Také v tomto roce jsme jednou za měsíc navštěvovaly z Klubu Diana výtvarnou dílnu v MOÚ. Opět jsme se naučily některé nové výtvarné techniky a jiné jsme si zopakovaly.
V lednu jsme si udělaly pod vedením zdejších šikovných a hodných pracovníků keramická pítka pro ptáčky, v únoru je naglazovaly a v březnu si z pedigu upletly košíčky na velikonoční vajíčka. V dubnu si zopakovaly enkaustiku a některým se podařily krásné obrázky, v květnu jsme si nastříkaly na plátěné tašky obrázky přes šablony a na červen byly naplánované letní šperky, ale bohužel nikdo nepřišel.
Po prázdninách jsme v září pokračovaly a vyrobily si keramické , prostorové andílky, které jsme si po vypálení naglazovaly. V říjnu jsme se naučily plést z pedigu věnečky , které jsme si mohly na vánoce nazdobit. V listopadu jsme se pokusily nazdobit dřevěné destičky zrcadly a perličkami a v prosinci se naučily drhat náramky s dřevěnými perličkami.
Jako vždy jsme si příjemný pobyt ve výtvarné dílně zpestřily kávou a nějakými dobrotami. Doufám, že se vám tyto techniky líbily a zveme mezi sebe další členky Klubu Diana.

Zapsala: Zdeňka Vlahová