Rekondiční pobyt v Bystřici pod Hostýnem v penzionu Sola Gratia 10.-16. 9. 2022

Pobytu se zúčastnilo 15 členů Klubu Diana. Po příjezdu do Bystřice nám vedoucí penzionu odvezla zavazadla a my jsme se prošli po městě, kde zrovna probíhala akce Napoleon v Bystřici. Pořádal ji Klub vojenské historie francouzského císařství. Členové Klubu v napoleonských kostýmech, jezdci na koních i pěšáci pochodovali v průvodu po městě.

V neděli jsme navštívili místní zámek, kde jsme absolvovali s průvodcem prohlídky několika výstav. Další den jsme vyjeli autobusem na Hostýn, kde jsme si prohlédli baziliku a prošli křížovou cestu od Dušana Jurkoviče.

V úterý jsme měli zajištěnu exkurzi do závodu TON, kde jsme shlédli celou výrobu jejich světoznámých židlí a dalších výrobků. Exkurze byla velmi zajímavá, obdivovali jsme náročnou a převážně ruční práci.

Ve středu jsme se prošli velkým městským parkem. Odpoledne začalo pršet a propršel i celý čtvrteční den. Poslední den nám opět paní vedoucí odvezla zavazadla na autobusové nádraží a v poledne jsme se vraceli do Brna.

Pobyt nám trochu zkomplikovalo deštivé počasí, přesto jsme byli spokojeni, protože přispěl k celkové fyzické i psychické odolnosti členů Klubu Diana.

Zapsala: Jana Culková